NL   FR

      

Wat is chiropractie?

Chiropractie is een behandelwijze die blokkages, scheefstanden en spanningen ("dysfuncties") op en rond de wervelkolom (in feite vanaf de schedel tot het staartbeentje) opspoort, interpreteert en wegneemt. Deze dysfuncties veroorzaken vaak pijn en andere klachten en dat is meestal het moment waarop mensen bij een chiropractor aankloppen.

Lees verder...

Fase 1: Pijnbestrijding

In een eerste fase wil de chiropractor zo snel mogelijk de spanning en pijn uit je lichaam halen en op die manier je lichaam als het ware klaarmaken voor genezing. Bekijk hier de 3 fasen van de chiropratische zorg.

Fase 2: Stabiliteitsfase

Eens de eerste stucturele correcties gebeurd zijn en je lichaam zich ontspant zal de chiropractor ervoor zorgen dat je in deze pijnvrije, ontspannen en structureel stabiele toestand blijft, zodat jouw herstel zich verder kan doorzetten.

Fase 3: Onderhoudsfase

Een chiropractor vindt het essentieel dat jouw wervelkolom recht, sterk en soepel blijft zodat jij je optimaal kan bewegen in je werk, sport, vrije tijd, familiaal leven. Onderhoudsbehandelingen zorgen er voor dat je herstelvermogen en je immuniteit optimaal bljven.

Wie kan bij ons terecht ?

Onze chiropractors behandelen pasgeboren baby's en senioren van 90+. Iedereen met een wervelkolom is welkom en heeft baat bij een behandeling. Iedereen kan elke dag bij ons terecht! Lees verder »

De praktijken van Chiropractie Plus

Gistel

Zomerloosstraat 29a - 8470 Gistel
+32 (0)59 27 72 19
+32 (0)474 25 62 55

Veronique Claes d'Erckenteel
Maandag: vanaf 14.00-20u30 op afspraak
Woensdag: vanaf 16u30-20u30 op afspraak

Salma Fikri
Woensdag: vanaf 08u30 - 12u00 op afspraak

Meer info…
Maldegem

Koning Albertlaan 10 - 9990 Maldegem
+32 (0)50 33 09 34

Veronique Claes d'Erckenteel
Dinsdag: 8u tot 17u op afspraak
Donderdag: vanaf 16u-20u30 op afspraak
Vrijdag: 8u tot 12u op afspraak

Chloe Powell
Maandag: vanaf 14u-20u30 op afspraak
Donderdag: vanaf 14u-20u30 op afspraak

Salma Fikri
Dinsdag:  vanaf 14u30 tot 20u30 op afspraak
Woensdag: vanaf 15u tot 20u30 op afspraak

Meer info…
Linkebeek

Gemeenteplein 30 - 1630 Linkebeek
+32 (0)477 20 68 95

Anne Claes d'Erckenteel
Maandag tot zaterdag op afspraak
claes.chiropractor@gmail.com

Meer info…

Laatste nieuws van Chiropractie Plus

Chiropractie voor Joaquin uit Chili : ontroerend en educatief !

Chiropractie : een levensredder voor Joaquin uit Chili

Volgende video gaat over Joaquin een jongetje met de ziekte “Plastic Bronchitis”, een zeer zeldzame ziekte waarbij er lymfevocht achterblijft in de luchtwegen dat transformeert tot een soort  rubber- , kalkachtige proppen taai weefsel die, wanneer niet weggewerkt, het kind kunnen doen stikken.  De video legt uit hoe Joaquin er bovenop kwam dankzij chiropractie.

De kleine Joaquin geneest dankzij chiropractie

Lees verder…
Chiropractie en de body-mind connectie

Chiropractie en de body-mind connectieVoor de meeste vormen van chronische rugpijn wordt geen specifieke oorzaak gevonden.

Jarenlang hebben mensen last van hun rug of nek  in de vorm van stijfheid, acute spierpijn en -verkramping ("lumbago" wanneer in de lendenstreek), uitstralingen in de benen of armen, onstekingen etc....

Ondanks vele behandelingen en medicatie gaat de pijn niet volledig of in het geheel niet weg.  In het hoofdartikel van deze nieuwsbrief lees je over een mogelijke oorzaak en wat je chiropractor er mogelijks kan aan doen.

Lees verder…
Lentekuur met Ann Serruys

Lentekuur met Ann Serruys

Lentekuur met Ann Serruys van Chiropractie Plus 

Ann organiseert nu reeds enkele jaren in eigen regie een lentekuur-week  (www.dekuur.be) in een rustige mooie omgeving.  Je leert er gezond koken en eten, je lichaam ontgiften.

Lees verder…