NL   FR

      

Chiropractie niet alleen voor de sterren

Iedereen is de ster van zijn eigen leven.

Ieder van jullie wordt blootgesteld aan de uitdagingen van het leven : job, relaties, verplichtingen, hobby's, projecten etc... Ieder van jullie krijgt dingen naar binnen (voedsel, lucht, straling,....) die je lichaamsfuncties zullen belasten en op termijn overbelasten.

Je zenuwstelsel regelt alles.

Het is via de kracht en weerbaarheid van jouw zenuwstelsel dat alles geïnterpreteerd, verwerkt, verteerd, hersteld en geregenereerd wordt. Dat is een wetenschappelijk feit.

Een chiropractische behandeling beïnvloedt positief de werking van je zenuwstelsel.

Een groeiend aantal vakkundig uitgevoerde studies wijst erop dat een chiropractische behandeling op verschillende niveaus van het zenuwstelsel regulerend en ontspannend werkt, waardoor het efficiënter zijn taken kan vervullen. Dat de gezondheid van je lichaam afhankelijk is van de gezondheid van je wervelkolom is steeds het uitgangspunt van de grondlegger van chiropractie geweest.

Je wervelkolom als werkinstrument van de chiropractor

Zowat 90% van dat zenuwstelsel loopt binnenin en doorheen je wervelkolom. Een scheefstand of blokkade van je wervelkolom ("subluxatie") heeft een negatieve invloed op de communicatie tussen je hersenen en de rest van je lichaam. Dat uit zich in allerlei spanningen en dysfuncties die in het begin niet voelbaar zijn. Indien zo'n subluxatie niet opgespoord en opgelost wordt bestaat een reële kans dat dat zal leiden tot voelbare ongemakken en klachten. Zowel structureeel lichamelijke klachten (nekpijn, rugpijn etc..) als klachten met organen.

Vandaar dat de chiropractor op de wervelkolom gaat werken om die "subluxaties" te corrigeren.

Chiropractie is voor iedereen !

Vedetten en sterren werken inspirerend. Voor veel mensen zijn ze een soort rolmodel, iemand die ze zelf graag zouden zijn.

De realiteit is dat iedereen, van pasgeborenen tot negentigers, een wervelkolom heeft en blootstaat aan de "lasten" van het leven zoals eerder beschreven.  

De sterren hierboven : Usain Bolt, Richard Gere, Madonna, Mel Gibson, Wayne Dyer (+), Arnold Schwarzenegger en nog duizenden andere sterren en topsporters maken gebruik van chiropractie om fit en vitaal te blijven en niet enkel om van hun pijn verlost te raken. Zij hebben, zoals zovele andere mensen - beroemd of niet - de diepere werking van chiropractie ervaren en begrepen.

Chiropractie is voor hen een "way of life" geworden : het maakt deel uit van hun levensstijl en zo hoort het, wat ons betreft, ook te zijn :).

Voor meer informatie over onze praktijken : klik hier »