NL   FR

      

"Oil Pulling" : een effectieve detox methode

“We zijn superenthousiast over “Oil Pulling”.  Wanneer je elke dag  gedurende 15 à 20 minuutjes bvb. onder de douche je mond spoelt met koudgeperste olie kan je verlost raken van bvb. een slechte adem, een tand-of mondonsteking enz..maar ook van zwaardere symptomen of zelfs ziektes.  Enkele patiënten van Chiropractie Plus waren verstomd over de resulaten die ze op korte termijn mochten ervaren !”

“Oil pulling” is afkomstig van de aloude ayurvedische gezondheidspraktijken en raakt nu bij ons in het Westen bekend door het werk van Dr.F. Karach, een arts uit Ukräine.

Deze methode is zeker het proberen waard omdat ze zo simpel is en blijkt effectief te zijn bij symptomen en ziektes die typisch voorkomen bij een teveel aan afvalstoffen in het lichaam als daar zijn : hoofdpijn, eczema, zweren, allerlei ontstekingspijnen (arthritis, tandinfecties,…), ziektes van de lever, de nieren, het hart, de longen, zelfs van de zenuwen.  Ze behandelt ook de oorzaak van de symptomen.

Laat het duidelijk zijn dat alle levensbelangrijke processen in het lichaam met elkaar verbonden zijn. Zo zal bvb. het zuiveren van het bloed een positieve invloed hebben op alle weefsels en organen waardoor het bloed stroomt.

Wat moet je doen ?

Bij voorkeur ’s  morgens maar zeker op een lege maag breng je een soeplepel koud geperste (bij voorkeur biologisch) olie (zonnebloem- of sesamolie) in je mond die je gedurende een 15 tot 20 minuten “kauwt” en door je tanden perst en “trekt”, zodat ze zich optimaal met je speeksel vermengt. De olie zeker niet inslikken ! Dit filmpje toont je hoe het moet :

url:http://www.youtube.com/watch?v=bJ2XFrzHdxU;width:500;height:401

Dit spoelen activeert de enzymes die via de slijmvliezen van de mond toxines uit het bloed filteren. Bovendien activeert het het lichaamsmetabolisme wat de gezondheid bevordert.

Opvallende resultaten zijn  dat loszittende tanden weer vaster komen te zitten, dat bloedend tandvlees verdwijnt en de tanden witter worden.

Na 15-20 minuten dien je het mengsel uit te spuwen bij voorkeur in een toilet en dien je je mond enkele malen met warm water te spoelen en je tanden te poetsen.  Het wordt zelfs aangeraden je toilet of lavabo met een antibacterieel product (liefst bio) te kuisen omdat er zich in je speeksel-/oliemengsel schadelijke bacteriën en toxische afvalstoffen bevinden. Het mengsel in je mond zal na het spoelen een witte kleur vertonen en een stuk vloeibaarder geworden zijn.

Je kan dit driemaal per dag doen. Acute symptomen kunnen binnen de 2 tot 4 dagen verdwijnen. Voor meer chronische aandoeningen zal je deze natuurlijke genezingsmethode wat langer moeten toepassen.  Schadelijke bijwerkingen worden niet gemeld.  Het kan voorkomen dat je je in het begin wat slechter voelt of de symptomen lichtjes verergeren, maar dit wijst meestal op de start van het genezingsproces.

Wil je meer weten over de symptomen en klachten die kunnen behandeld worden, over uitgevoerde onderzoeken en resultaten  en enkele getuigenissen lezen, ga dan naar : http://www.oilpulling.com/  & http://www.oilpulling.org/      (Engelstalig) of http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/19979-oil-pulling-ontgiftingskuur.html  (Nederlandstalig).