NL   FR

      

Baden in magnesiumsulfaat : superefficiënt !

Magnesiumsulfaat in je bad : éénvoudig en doeltreffend bij zware benen, spier-en gewrichtspijnen !!

Voeg 0.5-1 kgs magnesiumsulfaat toe aan je bad en ervaar het effect : pijnverlichtend, ontspannend, ontgiftend. We hebben zelf de ervaring dat na het nemen van een bad je je vooral een stuk lichter voelt : verzuring compleet weg na een zware fietsrit na het nemen van een bad met magnesiumsulfaat. Gevoel van zware benen overdag bij het nemen van een magnesiumsulfaat-bad twee maal per week enz... Ook in het geval van arthrose, arthritis, reuma kan zo'n zoutbad heel wat verlichting brengen !   
Het blijkt bewezen te zijn
dat via het nemen van een bad het magnesium en de zwavel via de huid worden opgenomen en zo hun ontspannende, pijnverlichtende en ontgiftende rol kunnen vervullen.
Een éénvoudig middel dat we u zeker aanraden eens uit te testen. Menig patiënt van Chiropractie Plus is het aan het uittesten en we
zijn natuurlijk benieuwd naar de resultaten !

Veel info in het Nederlands vinden we hier nog niet over. Eén link geeft info over de samenstelling en
werking in de balneotherapie. De Engelstalige link is uitgebreider. Je kan natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar extra info hierover.

Opgelet : dit magnesiumsulfaat is enkel voor uitwendig gebruik. "Bitterzout" of "epsomzout" dat wordt aanbevolen als laxerend middel voor inwendig gebruik is stukken duurder en kan je enkel bij de apotheek verkrijgen.

Ziehier twee leveranciers van het "badzout" :

- voor Nederland : Kwekerij Van Maldegem
,Provincialeweg 13,  84484 NG Kortgene,  tel.: 0113-301431
- voor België :
Drogisterij De Mottebal,  Cumps Monique,  demottebal@skynet.be,   tel. : 016/566858

Link : http://www.epsomsaltcouncil.org/health_benefits.htm;