NL   FR

      

Wees de baas van je eigen lichaam en leven

“Wees de baas van je eigen lichaam en leven”

Wanneer je pijn hebt, fysieke klachten, ongemakken en je gaat bij iemand ten rade is het goed, ondanks die pijn en klachten, om helder te blijven denken en voelen en met verantwoordelijkheid voor je eigen lichaam en leven actie te ondernemen.

Je hebt het recht en misschien wel de plicht naar jezelf toe vragen te stellen, op onderzoek te gaan en heel bewust je medewerking (of niet ) te verlenen aan wat wordt gesuggereerd of aangeboden.

De kans dat je snel beter wordt is groter wanneer je het gevoel hebt te kunnen meewerken aan een therapie, behandeling waar je volledig met geest en lichaam kan achter staan dan wanneer je het gevoel hebt te hebben toegegeven uit onwetendheid, angst, gewoonte… in de verwarring van het moment, omdat het vertrouwd lijkt/gekend is.

Wees dus niet “meegaand” wanneer je voelt dat je niet echt wil of kan “meewerken”. Communiceer eerlijk en helder over wat je voelt en denkt. Dit geldt niet alleen in het geval van fysieke klachten maar in alle gevallen en confrontaties waar jouw medewerking als vanzelfsprekend wordt beschouwd.