NL   FR

      

Minder stress en pijn door te aarden

“Aarden” zou helpen de pijn en het ongemak te verzachten bij mensen die lijden aan arthrititis, fibromyalgie, ischias, hartritmestoornissen, enz… Kleinschalige testen tonen aan dat opvallend positieve resultaten worden bereikt bij mensen met rugpijn, autisme, jetlag, MS, slaapapneu en hoge bloeddruk.

Wat betekent “aarden” nu concreet ? Eenvoudig uitgelegd houdt het in dat je met je blote voeten contact maakt met de aarde: je gazon, een weide, een stenen of betonvloer, eigenlijk alles wat geleidt (hout en de meeste schoenzolen geleiden elektriciteit niet). Daardoor kan je lichaam de vrije elektronen die beschikbaar zijn op het aardoppervlak absorberen om op die manier de overtollige positieve ladingen die het bevat (afkomstig van elektrische en elektromagnetische straling in onze huizen en kantoren) te neutraliseren. Tegelijkertijd kun je door te aarden het overschot aan statische elektriciteit aan de aarde afgeven.

Als je jezelf twee maal per dag aardt gedurende een kwartier tot een half uur, via ofwel een direct contact van je voeten (of andere naakte lichaamsdelen) met de aarde of de grond, ofwel met behulp van aardingsmateriaal (aardingsmatjes die je op of onder je bureau of op je bed kan installeren) zul je hoogstwaarschijnlijk de twee voordelen ondervinden, die in alle getuigenissen terugkomen:

1)      je slaapt beter en dieper (wat je lichaam ’s nachts toelaat zich beter te regenereren);

2)      de intensiteit van je eventuele symptomen of ongemakken vermindert. Sommige symptomen – zeker die als gevolg van een ontsteking – verdwijnen zelfs

Enkele van de verhalen die ik las zijn spectaculair te noemen. Mijn eigen ervaring sedert ik blootvoets ben beginnen rondlopen (iets wat ik voorheen nooit deed, shame on me), zowel thuis op de stenen vloer als in de tuin, is dat het mijn hele lichaam verfrist van mijn tenen tot aan mijn kruin, zonder dat het koud aanvoelt. Het ontspant mijn geest en nodigt uit tot een meer aanwezige staat van zijn. Het heeft mijn contact met de natuur in haar verscheidene prachtige expressies hersteld. Gezien ik geen acute symptomen heb kan ik hierover geen feedback geven, maar ik raad mensen met acute ongemakken of pijn heel sterk om aan te “aarden”.

Ik heb de oprichters van het “aardingsinstituut” (http://www.earthinginstitute.net/) gecontacteerd om meer info te verkrijgen en om hun materiaal uit testen zodat we jullie hopelijk verder kunnen informeren over de mogelijkheden en resultaten.

To be continued.