NL   FR

      

Hoeveel behandelingen en waarom je afspraken nakomen ?

Ieder lichaam spreekt een andere taal en dus zullen het aanbevolen behandelschema en de resultaten verschillen van persoon tot persoon.

Idealiter zien we onze patiënten in het begin graag enkele keren kort na elkaar terug (1 à 2x/week).

Na die eerste behandelingen zal de chiropractor je steeds aanraden om op regelmatige basis je “zenuwsnelbaan” te laten vrijmaken. Daar zijn twee redenen voor :

-          Een chiropractie behandeling heeft als hoofddoel  blokkages en spanningen van en rond de wervelkolom weg te nemen zodat de zenuwimpulsen vanuit je hersenen naar de rest van het lichaam (ledematen, organen, vitale functies zoals ademhaling, spijsvertering…) ongehinderd op hun eindbestemming kunnen raken; de behandeling zorgt er dus voor dat zich niet alleen je pijn weggaat maar dat heel je lichaam beter functioneert en vitaler wordt. Gezien de moderne mens continu onderhevig is aan stress (fysiek, chemisch via ongezonde voeding, emotioneel) bouwt hij/zij continu  spanningen op die zich vastzetten op en in het lichaam en het zenuwstelsel. Het is dus aangeraden regelmatig die spanningen  door je chiropractor te laten wegnemen;

-          We poetsen dagelijks onze tanden, kuisen regelmatig onze oren uit, we gaan naar de kapper etc….  Waarom zouden we bij de chiropractor onze wervelkolom (waardoorheen onze zenuwen lopen) niet regelmatig een “onderhoudsbeurt” geven ? Al de patiënten die bij ons reeds 20,30 en zelfs 40 jaar komen waren in het begin acuut, maar zijn intussen blijven komen (gemiddeld om de 4 tot 8 weken) omdat ze ervaren dat door regelmatig behandeld te worden ze gewoon beter functioneren, vitaler blijven.  Regelmatig bij de chiropractor langslopen verlaagt aanzienlijk de kans dat je opnieuw volledig geblokkeerd raakt, vermindert aanzienlijk de kans op vroegtijdige slijtage en verhoogt de kwaliteit en kwantiteit van je leven.

 Waarom is het essentieel je behandeling  chiropractie na te komen ?

Chiropractie heeft als doel om via correcties van en rond de wervelkolom de zenuwbanen die zich doorheen de wervelkolom naar de periferie (buitenkant) van het lichaam opsplitsen maximaal vrij te maken en te houden.

Het vrij maken van deze “zenuwbaanautosnelweg” kan redelijk snel gaan (één tot enkele behandelingen).  Het vrij houden ervan vereist een aantal nabehandelingen relatief kort na elkaar (wekelijks of indien echt nodig twee maal per week).

De oorzaak van blokkages en scheefstanden van wervels of wervelsegmenten – die vaak in het verleden ligt en dus van “chronische” aard is - heeft er namelijk voor gezorgd dat de spieren, ligamenten en weefsels rond de blokkage/scheefstand ook “geblokkeerd” zijn of “scheef staan”.

Het hele lichaam heeft dus meerdere impulsen en dus wat tijd nodig om zich opnieuw aan de oorspronkelijke gezonde positie aan te passen.  Eens dat gebeurd is geeft het zenuwstelsel de gecorrigeerde impulsen door om deze gezonde (“juiste”) positie te handhaven.

Tijdens die eerste behandelingen zal de chiropractor je uitleggen wat je zelf thuis of op het werk dient te doen of te vermijden om het behaalde resultaat vast te houden.