NL   FR

      

De 3 fasen van behandeling

Fase 1 : Herkadering

In deze eerste fase zullen we jouw probleem en je gezondheid “herkaderen”. Wat is pijn, wat is stress en hoe ervaar je dit in je lichaam (waar en wanneer) ?  Ben je gezond als je geen pijn ervaart ? Kwam het “spontaan” ?

Klachten die je als hinderend en pijnlijk ervaart zal je leren interpreteren als indicaties van lichamelijke aanpassingen ten gevolge van stress.

Je chiropractor zal je helpen, via correcties van je schedel en ruggengraat, om je zenuwstelsel in staat te stellen de oorzaken van stress te interpreteren en in je lichaam te integreren.

Het is essentieel te begrijpen waar je klachten vandaan komen en hoe, waarom en waar ze zich fysiek manifesteren (“herkadering”). Neurologische testen en een systematische evaluatie van de spanningen en blokkades in en om je wervelkolom zullen aantonen waar de dysbalans en dysfunctie zich bevinden.

Eens je inzicht verwerft in je klachtenpatroon zal je begrijpen dat de initiële fase van behandeling wat tijd kan vergen. We spreken hier over 1x tot mogelijks 2x/week. Afhankelijk van hoever je “in het rood zit” kan deze behandelfase een aantal weken tot een paar maanden duren. Tot je in het groen staat.Wat kan je verwachten ? Je klachten kunnen snel, geleidelijk of ontgoochelend traag verdwijnen/verbeteren. Of niet waardoor je geneigd bent op te geven. Opgeven is geen zo’n goede optie want dan krijg je met redelijke zekerheid meer van hetzelfde.

Daarom bieden we je graag de gepaste ondersteuning om je sneller in het groen te krijgen. Deze steun kan gaan van advies bij tijdelijke klachtenbestrijding via medicatie of een medische ingreep naar info m.b.t. actieve ontgifting (van bvb. belastende voeding, medicatie, tabak,..) tot traumaverwerking en hulp om mentaal-emotionele patronen te veranderen.

 

Fase 2 : reëvaluatie

We herevalueren waar je staat eens je uit de “acute” fase van pijn en stress evolueert.

Er wordt opnieuw een anamnese van je musculo-skeletaal systeem uitgevoerd. We kijken hoe je nu “scoort” op je neurologische testen t.o.v. de eerste keer. 

We luisteren vooral naar jouw feedback betreffende de veranderingen die jij ervoer en je vitaliteit : hoe staat het met je energieniveau, je nachtrust, je stressbestendigheid en met je klachten : waar ben je er echt met stappen op vooruitgegaan ?

Nu je lichaam weer vitaler en sterker is en stress beter begrepen en geïntegreerd wordt (het ene staat rechtevenredig in verband met het andere) wordt het ritme van je behandelingen afgebouwd (bvb. :  1x om de 2 weken voor een aantal weken).

 

Fase 3 : Op weg naar genezing


Je ervaart een duidelijke verbetering op alle vlakken. Je begrijpt je eigen conditie beter, je bent rustiger, slaapt en presteert beter. Je hebt je eigen leven in de hand. Je ervaar veel minder of geen lichamelijke stoornissen. Je fietst of surft overal gemakkelijker en sneller doorheen, ook al komt er een grote golf of een scherpe bocht.

Jouw keuze of je deze fase wil ingaan. Afhankelijk van hoe intens (stressvol) je leven is raden wij een behandeling om de 3 à 6 weken aan. Je kan ook wachten (liefst niet) tot je opnieuw in fase 2 of  fase 1 belandt.

 

 

Bedenkingen Om Bij Stil Te Staan.

 

 

Wie zijn lichaam wil zien verstevigen en ontwikkelen gaat gedisciplineerd 2 tot 3x naar de gym, sommigen de rest van hun leven als ze het willen onderhouden.

Wil je je tanden verzorgen, dan poets je ze systematisch 2 tot 3x/dag.

Velen zijn het gewoon elke dag een bloeddrukverlager, schildklierregulator of antidepressivum te slikken.

Waarom klinkt het vreemd om de functionaliteit van je ruggengraat op peil te houden door geregeld een chiropractor te bezoeken ?

 

-        JE SCHEDEL EN RUGGENGRAAT HEBBEN EEN DIRECTE CONNECTIE MET EN INVLOED OP JE BREIN EN DE REST VAN JE ZENUWSTELSEL.

-        JE ZENUWSTELSEL BEPAALT HOE JIJ JOUW WERELD EN REALITEIT INTERPRETEERT EN EROP REAGEERT MET EEN SNELHEID EN PRECISIE DIE AAN HET ONGELOOFLIJKE GRENST.

-        JE ZENUWSTELSEL BEPAALT JE WELZIJN EN GEZONDHEID.