NL   FR

      

Chiropractie voor babies en zwangere vrouwen

Chiropractie Plus krijgt veel babies en kinderen op bezoek en we begeleiden veel toekomstige mama’s structureel doorheen hun zwangerschap.

Waarom brengen ouders hun babies en kinderen naar onze praktijk ?

Net zoals bij volwassenen ervaren ook babies en kinderen in hun leven stress, die kan leiden tot een verhoogde spanning in hun wervelkolom en lichaam.
Het geboorteproces kan voor een baby een fysiek traumatische gebeurtenis zijn, vooral als ze tijdens de bevalling met behulp van een keizersnede of verlostang werd bevrijd. Als gevolg hiervan kan de wervelkolom uit evenwicht geraken en het zenuwstelsel geïrriteerd worden, wat kan leiden tot fysieke klachten en een onrustige baby.

De symptomen zijn echter niet altijd even duidelijk, waardoor ouders op het eerste zicht een gezonde baby hebben die toch niet goed in zijn vel zit.  Meer en meer jonge ouders laten direct na de geboorte hun babies door ons checken (op spanning in de wervelkolom) wat een heel goeie manier is om het kind te helpen wennen aan zijn nieuwe omgeving. We konden al heel wat babies helpen met uiteenlopende klachten gaande van koliek tot oorontstekingen, reflux, voorkeurshouding (met als gevolg afgeplatte schedeltjes), chronische luchtweginfecties enz...

Een kind dat opgroeit is nieuwsgierig en wil van nature nieuwe dingen ontdekken.  Leren kruipen, wandelen, fietsen, klimmen enz...  gaan vaak gepaard met valpartijen en kneuzingen die  spanning in hun lichaam kunnen veroorzaken.  Hun wervelkolom tijdens hun groei laten checken garandeert hen een gezonde start in het leven en helpt hen zich aan hun omgeving aan te passen. De positieve keuze voor de gezondheid van je kind die je vandaag maakt zal hen ook later als volwassenen ten goede komen.

Veronique en Chloe hebben ervaring in het beoordelen en corrigeren van onevenwichten in de wervelkolom bij  jonge kinderen, reeds vanaf de geboorte. Bij het behandelen van babies en kinderen passen we zachte technieken toe om spanningen en beperkingen in de schedel, de wervelkolom en de ledematen weg te nemen. Chiropractische zorg is een veilige, zachte en medicatie-vrije benadering die voor het ganse gezin geschikt is.

Wat met chiropractie tijdens de zwangerschap ?

We zijn van mening dat iedere vrouw de kans verdient om te genieten van een supergezonde zwangerschap en een vlotte natuurlijke geboorte, en chiropractie kan hiertoe  zeker bijdragen.Een vrouw ondergaat tijdens haar zwangerschap veel fysieke en emotionele veranderingen. Een chiropractische correctie helpt spanning in de wervelkolom en het zenuwstelsel weg te nemen, zodat je je sneller aan deze natuurlijke, doch ingrijpende veranderingen aanpast en je hele lichaam beter functioneert. Veel vrouwen ervaren tijdens de zwangerschap pijn aan hun rug en bekken, maar komen ook voor andere klachten van fysieke en emotionele aard naar onze praktijk. De postieve keuzes die je maakt om tijdens je zwangerschap gezond te blijven zullen ook op je baby een positief effect hebben. Zoals ook voor babies zijn de chiropractische correcties bij zwangere vrouwen zacht en veilig en zullen ze bijdragen tot een fijne en goede zwangerschap.

Zwangere vrouwen kiezen voor chiropractie tijdens hun zwangerschap omdat het op een natuurlijke manier de ongemakken helpt verlichten. Wij van Chiropractie Plus willen graag ons steentje bijdragen voor een leuke zwangerschap, een vlotte bevalling en een gezond gezin. Aarzel niet ons te contacteren als je vragen hebt over chiropractische zorg tijdens je zwangerschap of voor je kinderen (via ons contactformulier of telefonisch : 050/330934 of 0032 50 330934 vanuit NL)