NL   FR

      

Chiropractie helpt vaak bij chronische migraine

Een studie in Australië bij 123 chronische migraine patiënten (gemiddeld 18 jaar migrainepatiënt) leert dat 72% van deze patiënten aanzienlijke tot merkbare verbeteringen ervaren na een aantal behandelingen chiropractie.

Wij weten uit ervaring in onze praktijk dat veel mensen met chronische migraine baat hebben gehad bij onze chiropractiebehandelingen.

Diegenen die het ervaren hebben zullen het wel weten te beamen.Het gerandomiseerd vergelijkend klinisch onderzoek bij deze 123 chronische migraine patiënten na een aantal chiropractie behandelingen gaf volgende resultaten :

- 22 percent ervoer een aanzienlijke verbetering, d.w.z. dat 60% van hun symptomen verminderde tijdens de behandelingsduur;

- een andere 50% ervoer merkbare verbetering in de frequentie van de aanvallen en de lengte van de aanvallen en kon hun medicatie afbouwen.

Belangrijk is te weten dat het hier gaat om chronische migraine, d.w.z. migraine die al 18 jaar aanhoudt zonder merkelijke verbetering.

Bovendien is de medicatie voor migraine zwaar en heeft ze onaangename neveneffecten, zoals een terugkerende migraine aanval de dag erna....

Chronische migraine in Australië kost de overheid jaarlijks 1 milliard euro.