NL   FR

      

Is een chiropractor ook een schouderspecialist ?

Chiropractors krijgen vaak de vraag “kunnen julllie iets doen aan mijn pijnlijke schouder, heup, elleboog…. ?”

Ons antwoord daarop is een vraag terug aan onze patiënt  : “wie heeft jouw schouder, heup, elleboog… gemaakt, ontworpen” ?

Meestal kijken mensen verwonderd als we die vraag stellen. Daarom lichten we onze vraag als volgt toe : “als een zaadcel en een eicel samenkomen beginnen ze zich te vermenigvuldigen tot biljoenen cellen, die het menselijke lichaam vormen. Er is een intelligentie die ervoor zorgt dat bepaalde cellen de lever gaan vormen, andere het bloed en nog andere bvb. een schouder, een heup of een elleboog. 

Wie vertelt precies welke cellen het hart zullen vormen, andere de knie en nog andere een onderdeel van de hersenen ? Juist ! Dat is een mysterie en zoals gezegd getuigt het volgens ons van een bovenmenselijke intelligentie.

Als chiropractors stellen wij van Chiropractie Plus ons bescheiden op tegenover dit mysterie.  We beweren niet dat we een schouder, elleboog... kunnen “fixen” of een hernia of maagpijn etc…

Chiropractors zijn neuromusculoskeletale specialisten. Dat betekent dat we het skelet en de spieren en gewrichten die het skelet samenhouden via onze technieken losmaken, stabiliseren en ontspannen zodat het lichaam neurologisch beter kan functioneren.  Deze connectie tussen de wervelkolom en het zenuwstelsel maakt ons speciaal en uniek :). 

Als de hersenen de regulerende en genezende impulsen sneller en krachtiger op hun eindbestemming (schouder, rug, ….) kunnen krijgen zullen symptomen en klachten  minder kans krijgen of sneller verminderen.

90% van het zenuwstelsel loopt doorheen en rond de wervelkolom alvorens de eindbestemming te bereiken.  Het “corrigeren” van een torsie, blokkade, scheefstand…in de wervelkolom zorgt voor een meer soepele, stabiele en krachtige wervelkolom die een betere geleider wordt voor het zenuwstelsel.

Chiropractors hebben heel effectieve technieken om gewrichten en spieren tot ontspanning te brengen, waardoor in eerste instantie de blokkade en de daarbij horende spanning en pijn (rug, nek, heup, bil,…) verdwijnen. Het verdwijnen van pijnklachten is vaak een secondair effect, want de hoofdintentie is betere functie van je lichaam in het algemeen.  Dubbele winst dus J.

Wil je hierover meer te weten komen dan kan je via ons contactformulier je vragen stellen.