NL   FR

      

Onze patiënten getuigen

"Veel aandacht voor je persoonlijke situatie en vandaar een op maat toegesneden behandeling" (Toine Poppelaars)

Ik vind de ontvangst, behandeling en nazorg prima geregeld bij Chiropractie Plus te Maldegem. Veel aandacht voor je persoonlijke situatie, en vandaar een op maat toegesneden behandeling. En in noodgevallen, altijd ruimte om tussendoor langs te komen. Dat alles geeft (zelf-)vertrouwen. Toine Poppelaars, Veere, Zeeland"

Hernia klachten : "Ik ben blij dat ik naar Chiropractie Plus ben gekomen" (Mike Weststrate)

Een jaar geleden heb ik bij jullie in Maart 2018, 4 behandelingen gehad voor Hernia door Véronique en Doriane, ik ben behandeld aan mijn rug en benen, omdat ik zoveel pijn had. De behandelingen hebben goed geholpen, want na 4 behandelingen had ik geen pijn meer. Eigenlijk had ik nog meer behandelingen nodig, maar ik moest op 4 April 2018 opgenomen worden in het ziekenhuis voor een nieuwe knie prothese. Ik ben blij dat ik naar Chiropractie Plus ben gekomen, want de behandelingen werkten uitstekend.

Rugklachten met uitstraling : "Ik ben weer gaan wandelen, kan weer eens gaan shoppen..." (Hennie Janssen)

Veronique en medewerkers,

Ik heb jullie praktijk via vrienden leren kennen. Zij komen al jaren bij jullie en wisten van mijn rugklachten en hadden al vaak gezegd “ga eens een keertje mee!”.

Mijn rugklachten (lage snerpende rugpijn met uitstraling) begon op den duur toch beperkingen te geven zoals niet lang kunnen staan en ver lopen. Dit was natuurlijk voor mij niet fijn maar ook voor mijn partner en familie was dit niet leuk.

Dus toen mijn vrienden weer naar de praktijk gingen heb ik de knoop doorgehakt en ben meegegaan met het idee “baat het niet dan schaadt het niet!”. In het begin dacht ik dat het niet veel zou helpen maar ik moest natuurlijk wel een beetje geduld hebben. Na een behandeling of vier begon ik toch te merken dat ik minder pijn en uitstraling had. Ik kon het bijna niet geloven! Nu heb ik zes behandelingen gehad en heb geen pijn meer. Soms nog een beetje uitstraling maar ik heb goede hoop dat ook dit op den duur zal verdwijnen. Dit stelt niets voor in vergelijking zoals het was. Ik ben weer gaan wandelen, kan weer eens gaan shoppen, bij sportwedstrijden langs de kant staan, kan beter slapen. Je beseft soms niet hoeveel beperkingen je langzamerhand steeds meer krijgt. Dus nu ben ik erg blij zoals het nu gaat! Het is gewoon een wonder!!!

Veronique en medewerkers bedankt!!! Ook de sfeer in jullie praktijk is geweldig!!

 

Hennie Janssen uit Koudekerke

Chronische hoofdpijn na auto-ongeval : "Een controle bij de chiropractor is even belangrijk geworden als een controle bij de tandarts" (Nina de Frel)

Hoe leerde je onze praktijk kennen?

Via een dorpsgenoot die veel baat had bij de behandelingen van Pierre. 

Welke klachten had jij en welke impact hadden die op de kwaliteit van je leven? 

Ik had na een auto-ongeval chronische hoofdpijn vanuit de nek en vaak ook migraine. Ik kon daardoor weinig prikkels en inspanning verdragen. Ik had al diverse therapieën en behandeling gehad, maar niks hielp.

Hoe zou je het effect van de behandelingen op de kwaliteit van je leven beschrijven? 

Al na 1 behandeling was de hoofdpijn, die voorheen 24 uur per dag aanwezig was, volledig verdwenen. Niet direct, want na de behandeling werd het eerst even erger en voelde alles beurs, maar daarna ging de pijn weg. Een bijzondere gewaarwording kan ik je vertellen, een heel bevrijdend gevoel! 

In het begin was er elke week een vervolgbehandeling nodig, maar de hoofdpijn bleef steeds langere periodes weg. Ook mijn rug en bekken werden behandeld, waardoor mijn belastbaarheid toenam en ik weer zonder pijn kon functioneren. Om die reden is een controle bij de chiropractor voor mij minstens even belangrijk geworden als een controle bij de tandarts. :)


Vriendelijke groet,
Nina

Chronische rugpijn, bursitis : "Mijn leven heeft hierdoor een nieuwe wending gekregen..." (G. de Loos)

Sinds een aantal jaren wordt ik met succes preventief behandeld door Veronique tegen mijn chronische rugpijn. Hierdoor kan ik al mijn werk weer zelfstandig doen. Ik kan hierbij gerust stellen dat mijn leven hierdoor een nieuwe wending heeft gekregen.

Vorige week twijfelde ik aan een bezoek vanweg de hevige pijn door een bursitis aan mijn li. schouder. Veronique raadde me toch aan om te komen omdat zij meende dat zij wat voor mij kon betekenen. Wat er na haar behandeling en advies gebeurde is bijna wonderbaarlijk. Haar helende handen kunnen wonderen verrichten. Na 8 weken "tandpijn in mijn schouder" was ik na de behandeling pijnvrij!

Naast haar behandeling en advies heeft ze met een persoonlijke zeer vriendelijke benadering ook rust en vertrouwen gegeven in mijn eigen kunnen en herstel.

Bedankt Veronique en het hele team.

Gerda

Hernia en dystonie : "De chiropraxie hielp niet alleen voor mijn rug maar ook voor mijn nek " (S. Besuijen)

Beste mensen,

ik wil ook graag even mijn verhaal en ervaring aan jullie kwijt.

Ik ben nu sinds ruim een half jaar onder behandeling bij Salma. Omdat ik een hernia heb
gehad ben ik daar naar toe gegaan na allerlei positieve ervaringen van anderen.


Salma heeft mij heel goed kunnen helpen, het gaat nu goed met mijn rug, één
keer in het kwartaal ga ik nu terug.

Maar wat ook heel bijzonder is dat de chiropraxie niet alleen geholpen heeft voor mijn rug maar ook voor mijn nek. Ik ben 9!!! jaar lang om de 3 maanden naar de neuroloog geweest voor zo'n 5/6 prikken in mn nek met botox voor dystonie. Nu ben ik al sinds vorig jaar niet meer geweest, de klachten zijn veel minder geworden.

Heb dus heeeel veel  vertrouwen in jullie en ben Salma dankbaar voor de goede behandeling en
resultaten.

S. Besuijen

Nek en bekken : "Chiropractie heeft ervoor gezorgd dat ik geen pijnstilling meer hoef te nemen" (Caroline Leeuwerck)

Ik  kom om de 6 weken voor mijn nek & bekken en heb er zo'n deugd van. Voel me telkens een nieuw mens als ik even langs ben geweest en ik ben zo blij dat ik via nichtje van mijn echtgenoot met jullie in contact ben gekomen.

Nu is mijn pijn onder controle en hoef ik geen pijnstilling meer te nemen , wat ik voorheen wel moest doen om een beetje naar behoren te kunnen funcioneren

Geblokkeerde arm en rugklachten : "Met chiropractie een gemakkelijke genezing van grote problemen" (Pieter van Eenennaam)

Goedendag,
 
Nou, dat is nogal een opgave om onze ervaringen met jullie zomaar even uit de mouw te schudde maar ik doe een poging:
 
• een 7-tal jaren geleden kon mijn vrouw vrij plotseling haar linkerarm met veel pijn nog maar recht vooruit optillen. Eerst een dokter geraadpleegd die haar doorstuurde naar de Fysio.
• Na zeker 35 behandelingen geen resultaat en veel meer pijn dan voorheen en toen adviseerde men een operatie.
• Door een kennis die bakker is en ook regelmatig bij jullie komt om zijn handen en rug weer soepel te maken zijn wij vrijblijvend, toen nog in Brugge, op een zaterdag met hem meegegaan.
• Na een intake gesprek en oppervlakkig onderzoek werd gezegd door Anne dat er mogelijkheden waren tot genezing.
• Reeds na enkele behandelingen van ongeveer 1 kwartier was de pijn zo goed als weg en kon de arm al duidelijk hoger de lucht in.
• Na ongeveer 1 maand was het probleem zo goed als verholpen en is door normaal gebruik van de arm later helemaal goedgekomen.
Uiteraard zijn wij zeer tevreden over de wijze van aanpak en het vertrouwen dat meer dan duidelijk werd bewezen.
 
Nog een andere ingreep die ook met succes werd aangepakt:
• tweede helft vorig jaar kwam in ons bedrijf een nieuwe medewerker die al meer dan 2 jaar arbeids ongeschikt was vanwege rugklachten.
 deze persoon kon slechts lichte werkzaamheden doen voor enkele uren per dag en was voortdurend onder dokters behandeling.
• er werd bij hem aangedrongen op een rugoperatie maar dat probeerde hij zo lang mogelijk uit te stellen.
• ergens in het laatste kwartaal hebben wij deze persoon, Peter genaamd, meegenomen naar julie praktijk in Maldegem.
• hij was na enkele keren behandeld te zijn een ander mens geworden, zo liet zijn vrouw ons weten.
• Heden is Peter nog 1 x per maand onder behandeling en functioneerd weer prima en kan inmiddels ook een normale werkdag aan zonder beperkingen.
Het is bijna niet te geloven dat dokters die opgeleid zijn om mensen te genezen een vaak heilloze weg inslaan en vooral de geneesmiddelen industrie vaart er wel bij.
 
Bij de bovengenoemde gevallen is geen enkel medicijn aan te pas gekomen.
 
Wij moeten dus met volle overtuiging bekend maken dat met chiropractie een makkelijke genezing van grote problemen werd bewezen.
Ook al hebben wij momenteel geen lichamelijke mankementen komen wij graag uit voorzorg ieder kwartaal langs voor een "kleine" beurt.
 
Met vriendelijke groet,
 
Pieter & Ingrid van Eenennaam-Berckmoes
Generaal Sikorskistraat 4
4571 XM  Axel

Zware rugbelasting, nekstress, vermoeidheid e.a : de "kracht van chiropractie". (Anne-Sophie Van den Bulcke)

Beste,

Aangezien ik zo enthousiast ben, heb ik een korte getuigenis geschreven :

Ik leerde Chiropractie Plus kennen door Geoffreoy Van Innis, een kennis en beginnend chiropractor in Barcelona.

Mijn vriend heeft een fysieke job die zwaar belastend is voor zijn rug.

Toen zijn we op aanraden van Geoffreoy bij Véronique terecht gekomen.

Voor Mathias was het hoog nodig om een behandeling te krijgen. Véronique, de super ervaren chiropractor heeft hem heel erg goed geholpen.

Hij ging in het begin wekelijks en naarmate de tijd voelde hij niets meer van de pijn en blokkades.

 

Hij was zo onder de indruk dat ik ook een afspraak voor mezelf gemaakt heb.

Ik had niet meteen een groot probleem, maar heb soms last van stress die zich op mijn nek zet.

Ook had ik al jaren last van vermoeidheid en hevige buikkrampen, meestal na mijn maaltijd.

Sinds ik bij Véronique ga, en haar vele tips opvolg, voel ik me stukken beter.

De vermoeidheid is grotendeels weg, ik voel me fit en zeker na de eerste sessies voelde ik me herboren.

Het was precies of er een last van 150 kg van mijn schouders viel.


Véronique en haar team zijn zooooo gepassioneerd in wat ze doen. Ik ben zeker dat ik niet de enige ben die heel veel respect heeft voor hun werk!

Het is erg jammer dat zo weinig mensen de kracht van chiropractie kennen, het zou meer ingeburgerd moeten worden.

Van baby’s tot senioren; iedereen heeft er baat bij! Ik raad het IEDEREEN aan!!!

 

 

Nogmaals hartelijk dank voor de uitstekende resultaten en de goede opvolging!!!

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

 

Anne-Sophie Van den Bulcke

Stijve nek : "Nooit meer last van een stijve nek, minder stress : ik wil niet meer zonder chiropractie !" (Cindy Lierman)

Lieve Veronique,

Ik heb je destijds (ik schat zo'n 12-13 jaar geleden) leren kennen via mijn toenmalige collega Robert Meesschaert. Ik liep al ongeveer een week te sukkelen met een stijve nek, waar ik maar niet vanaf raakte. Ik had behoorlijk wat pijn en het was al niet meer de eerste keer dat ik "vast" zat.
Robert heeft me toen jullie gegevens (toen nog in Brugge) doorgespeeld en me overtuigd dat ik helemaal nergens bang voor hoefde te zijn en dat jullie me zeker zouden kunnen helpen.

Ik heb niet lang getwijfeld om een afspraak te maken, want Robert had me echt overtuigd, ik moest en zou van die vervelende stijve nek af komen.
Toen kwam ik bij jou terecht, Veronique en je hebt me daadwerkelijk van de stijfheid en pijn verlost!! Wat een opluchting was dat, ik was in de wolken... Toen ik Robert het heuglijke nieuws vertelde was hij natuurlijk enorm blij dat hij (en in de eerste plaats jij) me had kunnen helpen.
Het was helemaal niet eng of iets om bang voor te zijn, het was juist LEUK, je voelde je opgelucht, blij en licht en pijnvrij, zalig!!

Toen jullie verhuisden naar Maldegem heb ik na een tijdje de weg naar jullie teruggevonden en weer had ik enorm baat om te komen om me -alweer van een "vaste" nek - te verlossen (ik had die keer toen echt zoveel pijn dat de tranen me in de ogen stonden, verschrikkelijk). Toen was mijn besluit definitief genomen, ik moet vaker komen en niet meer wachten tot ik vast zit... dus nu kom ik om de 3 maanden en heb ik sindsdien NOOIT meer last van een stijve nek!!

Chiropractie is goed voor je hele lichaam en geest. Ik heb minder stress en kan de zaken beter relativeren en plaatsen, dankzij de wijze woorden van Veronique die me de dingen anders heeft leren zien :-)

Mijn jongste zoon heeft ook al vast gezeten met zijn nek en ook toen werd hij snel van zijn pijn verlicht.

Het is voor iedereen die nog nooit bij een chiropractor geweest is een aanrader om het zeker WEL te doen en ermee te beginnen. Het maakt deel uit van je leven, ik wil niet meer zonder.

Bedankt voor al jullie hulp en hopelijk heb ik met mijn verhaal heel wat mensen kunnen overtuigen om naar jullie te komen.

Heel veel groetjes Cindy Lierman

Zwangerschap en behandeling baby : "we gaan met veel plezier naar de chiropractor" (M. Hoogerheijde)

Hallo allemaal,

Mijn naam is Merielle Hoogerheijde, ik ben 28 jaar oud en woon in Vlissingen.  Mijn werk is in de kinderopvang dit deed ik voor mijn zwangerschap 30 uur in de week, en daarbij had ik nog een schoonmaakbaantje op een vissersschip. Door mijn werk had ik vaak last van mijn rug wat doorstraald naar mijn nek, waardoor ik ook weer hoofdpijn kreeg. Via via ben ik in contact gekomen met chiropractor Chloe Powell. Mijn omgeving was erg sceptisch,  en zeiden; ja als je er eenmaal aan begint kan je niet meer zonder. Dat klopte inderdaad ik kan niet meer zonder, het is zo fijn om pijn vrij door het leven te kunnen gaan, dat je ook niet meer zonder wilt! Toen bleek dat ik zwanger was heb ik de behandeling gewoon doorgezet, hier had ik ontzettend veel baat bij, mijn werk kan lichamelijk ook erg zwaar zijn. De behandelingen herhaalde ik eens in de drie maanden toen het helemaal goed ging en de blokkades vrijwel verholpen waren. Ik las vaak over chiropractie en zwangerschap en uit veel onderzoeken blijkt dat je het 3e trimester van je zwangerschap goed doorkomt bij chiropractie, en dit was bij mij ook het geval. Ik heb tot 34 weken ongeveer 34 uur in de week gewerkt (kinderopvang en schoonmaken) en tot 37 weken ben ik blijven schoonmaken. Ik had een geplande keizersnede, omdat ons kindjes in een volledige stuit ligging lag en de dag voor zijn geboorte heb ik nog een strand en duinwandeling gemaakt van ongeveer 6 kilometer. Ik ben er helemaal van overtuigt dat dit grotendeels komt door de chiropractie. Ik hoor in mijn omgeving veel verhalen van zwangere vrouwen die al heel vroeg in hun zwangerschap moeten stoppen met werken, en dat is natuurlijk niet fijn.

Als een kindje geboren wordt en je er over nadenkt hoe dat gaat dan lijkt het mij totaal niet prettig wat voor weg zij moeten afleggen. Ook als je kijkt hoelang ze veilig en warm, maar ook redelijk opgevouwen in een buik zitten kan het bijna niet anders dat er iets is wat misschien niet helemaal lekker zit. Dit wilde ik voor mijn kindje ook uitsluiten. Mijn kindje lag wel in een volledige stuit ligging en kon niet op de “normale” manier geboren worden. Daar kan ook een reden voor zijn in het ziekenhuis benoemde de dokter dat ook het kan een afwijking zijn aan de heupjes, daarom besloot ik om in ieder geval mijn kindje ook na te laten kijken bij chiropractor Chloe. De eerste keer was hij 6 weken oud, en hij vond het heerlijk. Al die aandacht en de aanrakingen vond hij heel fijn, hij genoot er heel erg van. Het gaat zo ontzettend zacht en liefdevol, dat is bijna niet in woorden uit te leggen. Ook bleek later dat hij een voorkeurshouding had, dit het ik gemeld en ze zijn er gelijk mee aan de slag gegaan, samen met de fysio die we gevolgd hebben is het resultaat verbluffend, en hoefde hij geen helmpje. Hij is nu 11 maanden oud en we gaan nog met veel plezier naar de chiropractor toe, als we thuis komen slaapt hij

Huilbaby "onze Nick is een vrolijke dreumes geworden" (Kees en Mia Verkerke)

Toen Nick ongeveer 9 maanden oud was begon hij huil- en driftbuien te krijgen waarbij hij zichzelf in zijn gezicht ging slaan. Dit was zelf zo erg dat hij soms blauwe plekken op zijn hoofd had. Verder sliep hij de hele dag wat voor zijn leeftijd ook niet normaal was.
 
Via de huisarts kwamen we bij de kinderarts terecht. Na twee maal bloedprikken en onderzocht te zijn bleek dat hij niets mankeerde. Toch konden we nergens met hem heen omdat hij constant huilde en boos was. Een dag voordat we met vakantie zouden gaan was het zo erg dat we Véronique gebeld hebben om te vragen of zij ons kon helpen.

Gelukkig konden we 's-avonds gelijk langskomen voor een behandeling. De weg naar Brugge toe leek wel twee keer zo lang te duren, Nick was constant aan het huilen. Na de behandeling was er al een verschil merkbaar, op de weg terug lag Nick heerlijk te slapen.
 
De derde dag van de vakantie was Nick een geheel ander ventje geworden. Hij was lief aan het spelen en ging zonder problemen naar bedje toe. Als we nu merken dat hij weer aan een behandeling toe is kunnen we gelukkig al binnen een paar dagen terecht. Nick is altijd blij als hij Véronique ziet, terwijl hij normaal erg eenkennig is.
 
Dankzij de behandelingen is onze Nick een vrolijke dreumes geworden.

Uitstulping hernia "reeds na een eerste behandeling was de stijfheid en pijn weg" (Christina Beelen)

Het duurde meestal 6 weken, vervelende pijnlijke weken. Elk jaar opnieuw in oktober horizontaal. Uitstulping hernia. Het advies van de huisarts was rusten, daarnaast pijnstillers slikken, of injecteren. Was nodig, de pijn was niet te harden.

Het mag van God geleid zijn toen Mvr. Claes onze zaak bezocht, en mij schuifelende aantrof.Na een kort gesprek overhandigde ze me een dun boekje, met daarin de essentie van de Chiropractie, en hoe dat in zijn werk gaat. Ik herinner me nog een van mijn vragen, of ik mijn actieviteiten zou moeten afbouwen.Ze antwoorde me dat dit waarschijnlijk niet het geval zou zijn. Ze kreeg gelijk.

Reeds na een eerste behandeling was de stijfheid en de pijn ( die na 6 weken nog nasluimerde) weg. Het fijne was ook dat Mvr.Claes niet enkel het lichaam verzorgt, maar aandacht heeft voor de innerlijke persoon. Zo kwam ik tot heel wat verhelderende inzichten over mijn manier van "in het leven staan "Factor éen om stress te vermijden:inzicht. Hoe mijn levenswijze invloed heeft op mijn lichaam? Onvermoeibare interresse vind ik bij deze dame.
 
Naast de rugpijnen had ik ook last van pijnen in de buikstreek, die, naar ondervinding rechtstreeks in verband stond met mijn rug. Ze verduidelijkte me dat als de rugwervels correct op elkaar staan, er vrije doorgang is voor alle energie door het lichaam ontwikkeld, en dat het lichaam op die manier volledig instaat ijs zichzelf te genezen.

Duidelijk, én, bij ondervinding kan ik dit onderschrijven. Ik dank God, dat Hij Mvr .Veronique Claes d'Erckenteel op mijn weg heeft gebracht.

Hernia : "we voelen ons meestal na een behandeling herboren" (Aad Menses uit Rotterdam)

Wij kregen het adres van de praktijk van Véronique via een goede bekende in Kalmthout waar we destijds woonden. Zij ging ieder jaar tussen de 3 en 4 keer naar Brugge voor een behandeling en door deze behandeling heeft ze nog steeds een operatie voor hernia weten te voorkomen, want door 4x per jaar langs te komen, worden haar wervels weer op elkaar gezet en zijn de pijnen verdwenen.

Wij - mijn vrouw en ik - hadden door borstkanker en een héél zwaar auto ongeluk op de Duitse autobaan - veel last van onze nek en rug en vonden, dat we het maar eens moesten proberen om ons ook in Brugge te laten behandelen. Veronique voelde direkt al bij de eerste aanraking, dat onze spieren zeer gespannen waren en heeft de behandeling daar dan ook aan aangepast.

We kunnen niet anders zeggen, dat zij het leven voor ons gemakkelijker maakt - zeker nu wat ouder worden. Wij voelen ons meestal na een behandeling - zeker na 2 dagen erna - weer herboren en hebben baat bij haar behandelingen.

Ondanks het feit, dat we verhuisd zijn naar Rotterdam, blijven we geregeld bij haar langskomen voor een behandeling.

Rugpijn : "mijn goede ervaring is dat de chiropactor uitkomst biedt" (Toine Poppelaars uit Veere, Zeeland)

Al enkele jaren ben ik een trouw bezoeker aan de chiropractorpraktijk van de familie Claes d’Erckenteel. In het bijzonder bij Veronique en soms bij Anne. De reden van mijn bezoeken zijn gelegen in de situatie, dat ik regelmatig last heb van rugpijn.

Veronique heeft me heel duidelijk uitgelegd, waardoor de pijn wordt veroorzaakt. Een probaat middel om die rugpijn te voorkomen, is een regelmatig bezoek aan de chiropractor. Niettemin, steekt de rugpijn bij tijd en wijle toch de kop op, mede als gevolg van het feit dat ik mijn afspraken voor “preventief onderhoud” niet tijdig maak…

Desondanks is er dan altijd gelegenheid om snel een bezoek aan Brugge te brengen: overdag, ’s avonds of zelfs op een zaterdag. Ik kom er daarna, na een relatief korte behandeling van ongeveer een kwartier, vrijwel pijnloos vandaan. Ik hoef er mijn kledingstukken bij wijze van spreken nog niet uit te trekken. Thuis nog wat oefeningen doen en binnen een paar dagen ben ik weer de oude! Mijn goede ervaring is dat, waar de huisarts of de fysiotherapeut niet op korte termijn tot een behandeling komt die snel resultaten laten zien, de chiropractor uitkomst biedt. Ik ben er heel tevreden over en kan het alleen maar aanbevelen.

Lage rugpijn : "ik functioneer nu terug normaal op alle vlakken "(Christine De Prêtre)

Ongeveer een jaar geleden had ik last van lage rugpijn waardoor ondermeer sporten alsmaar moeizamer ging. Enkele km fietsen bijvoorbeeld werd bijna onmogelijk door de pijn. Ook voor tennis,mijn favoriete sport,moest ik meer en meer verstek geven. Ik had het gevoel volledig geblokkeerd en uitgeput te geraken. Mijn energie was op!

Kiné en speciale rugoefeningen gaven wel een beetje soelaas maar leidden niet tot een echte oplossing. Uiteindelijk heb ik de stap naar chiropractie gezet. Initieel was ik hier een beetje bang voor, stel je voor een kraker! Al snel bleek dit volkomen onterecht. Na enkele behandelingen voelde ik reeds markante vooruitgang, niet alleen voor mijn rugklachten maar ik kreeg ook meer en meer energie waardoor ik mij veel beter in mijn vel ging voelen. Nu zijn mijn rugklachten zogoed als volledig verleden tijd, de energieboost is genormaliseerd, ik functioneer nu terug normaal op alle vlakken! Bedankt Veronique!

Beklemming in nekwervels ; "een flinke wandeling maken is ook weer pretttg" (S.J.S. uit Goes)

Na enkele jaren van klachten zoals pijnlijke schouders en arm (gevoel van zwelling), verstijfde hand (tintelingen), pijn in de rug, schouders en heupen (ontstoken heup), kwam ik bij de familie Claes d'Erckenteel terecht.  De reguliere gezondheidszorg zag alleen maar arthrose.  Na een eerste consult bij chiropractor Claes d'Erckenteel werden foto's gemaakt in een regulier ziekenhuis. Daar werd een beklemming in de nekwervels gezien. Al 10 jaren kom ik voor een regelmatige behandeling.  De erge pijn 's nachts is weg. Ik kan weer redelijk gewoon functionneren zonder uitgeput te zijn. En een flinke wandeling maken is ook weer prettig.

Hernia : "ik ben lichamelijk maar ook mentaal veel sterker "(Henny)

Ik heb Veronique leren kennen door Christina en is een van de beste dingen die mij is overkomen.Na een zware rug operatie en na 6 maanden tweede hernia, heb ik 3 maanden plat moeten liggen en 2 jaar in een gordel gelopen. Toen ik naar Belgie kwam heb ik zittend werk gevonden en langzaam aan minder klachten gekregen, maar toch regelmatig veel pijn en kromme houding om dit op te vangen.

Christina heeft mij een keer doorgestuurd naar Veronique en al na 2 behandelingen voelde ik veel minder pijn.

Door een te late diagnose was ik na mijn operatie 30% verlamd in mijn linker been en kon niet veel meer dansen of sporten. Na een jaar heb ik mijn gordel voor goed in de vuilzak gegooid en ben weer begonnen met dansen. Mijn tenen willen niet mee, maar daar heb ik gelukkig helemaal geen last van.

Ik kom heel regelmatig op bezoek en heb daar heel veel baat en behoefte aan. Ik ben lichamlijk maar ook mentaal veel sterker en dans weer volop elk weekend, ja zelfs de Salsa. Mijn bezoekjes zijn meer even bij een lieve vriendin binnen komen en sinds enige tijd komen mijn zonen ook mee.

Ik heb heel veel bewondering voor Veronique die ondanks haar eigen tegenslagen heel positief en sterk in de wereld staat. Ik hoop daarom ook nog jaren bij haar aan huis te komen, op proffesioneel als ook op vriendschappelijk vlak. Ik wens jullie daarom ook heel veel succes en een dikke proficiat met deze prachtige website

Spanningshoofdpijn : "sinds de behandeling heb ik geen paracetamol meer aangeraakt" (R.D. uit Goes)

Sinds kort word ik behandeld door Véronique voor spanningshoofdpijn, ben via via aan hun praktijk gekomen, ik geloofde er totaal niet in, maar slikte al jaren elk weekend 10 à 15 stuks paracetamol om van mijn hoofdpijn af te komen en ik moet zeggen sinds de behandeling heb ik geen paracetamol meer aangeraakt, dus chiropractie door Véronique werkt echt voor mij, ben er dan ook heel goed over te spreken. Fantastische mensen die Nick en Véronique, bedankt!

Wervelfractuur : "ik ben een levende reclame voor jullie praktijk" (Frieda Bossuyt)

Eerst en vooral wil ik jullie bedanken voor alles wat jullie voor mijn mama, De Nys Fernande, gedaan hebben. Zij was een van de eerste patiënten van Dr Pierre Claes. U hebt wonderen gedaan omdat mijn mama niet in een rolstoel zou belanden.

Sinds 1977 kom ik regelmatig bij jullie. Eerst bij de vader, daarna wissel ik af om bij Véronique en Ann ook eens te komen.Sinds mijn schoolongeval in 1970 heeft vader Claes d'Erckenteel mij enorm geholpen met mijn halspijn. Ik had bij het uitvoeren van een flick flack loodrecht op mijn hoofd gevallen en zo waren er enkele wervels volledig verschoven. Ook had ik een hersencommotie opgelopen, met steeds hevige hoofdpijn.

Daar mijn mama regelmatig, na een wervelfractuur, bij "vader Claes" kwam in Oostende, heeft ze mij ook eens meegebracht. En ja, vader heeft me steeds heel goed verholpen. Het enige nadeel ligt bij mij, ik wacht veel te lang om langs te komen voor een behandeling. Ik mag wel zeggen dat ik een levende reclame bent voor jullie praktijk. Ik heb zelfs mijn zoon, kleindochtertje en kleinzoontje naar jullie gebracht voor behandeling. De kindjes zijn prima verholpen geweest, hoe klein ze ook waren.

Ook in mijn vriendenkring heb ik reeds enkele mensen naar jullie doorverwezen. Ja ze zijn heel tevreden, want vele dokters konden weinig nog doen, tenzij operatie. Zij komen nog steeds regelmatig langs. Zij zijn heel blij dat ik jullie aanprezen heb! Ook zij zeggen 't voort hoor.

Eigenlijk zouden we preventief moeten komen. Maar ja, ik wacht te lang, tot de lijdensweg te groot is. Ik ben bij jullie gekend, te lang te wachten.

Ik ken maar 1 adres en dat is CHIROPRAXIE PRAKTIJK CLAES D'ERCKENTEEL! Je wordt er steeds even vriendelijk ontvangen en behandeld.

Huilbaby : "het is voor ons nog steeds een wonder hoe goed het nu gaat met Marit"

Hallo iedereen, wij zijn met ons dochtertje Marit, nu 11 weken oud, bij Chiropractie Plus geweest vanwege het vele huilen dat zij vooral 's avonds veel deed!

Het vele huilen begon toen ze ongeveer 4 a 5 weken oud was, we hebben verschillende voedingen geprobeerd (geef geen borstvoeding vanwege medische klachten) dit omdat ze ook veel moeite had met de stoelgang : het gebeurde dat ze soms maar 1x in de 4dagen poepte! Het huilen werd krijsen en werd almaar erger (vooral s`avonds tot wel midden in de nacht) op den duur weet je echt niet meer wat je moet doen!

We hebben vanalles geprobeerd maar niets hielp, totdat we van kennissen goeie berichten kregen over Chiropractie Plus! Dus gelijk gebeld en we mochten heel snel al komen!

Het is voor ons nog steeds een wonder hoe goed het nu gaat met Marit, we zijn nu 2x geweest en we hebben een totaal ander kindje gekregen. Marit is nu een heel vrolijk kindje en het huilen/krijsen is gewoon over, ze heeft nu ook een goede stoelgang dat wil zeggen ze poept nu iedere dag! Bij Marit hadden we gelijk na de eerste behandeling al een heel goed resultaat, wij raden het iedereen aan die dezelfde problemen hebben met hun kindje, het is echt een wonder!

Refluxbaby : "we zijn er beiden super mee geholpen" (Jeroen en Jocelyn Zuidweg)

Al ruim een jaar komen wij bij Veronique voor onze zoon Bruce en later ook voormij zelf. Altijd worden we zeer vriendelijk te woord gestaan en als er ook maar iets is, ze helpen je! Bruce is na de eerste keer behandeld te zijn al heel snel vooruit gegaan. Hij had voornamelijk last van reflux klachten waardoor hij erg veel overstrekte en huilde. Na de eerste behandeling konden we hem ook normaal in de maxi-cosi leggen, wat voorheen nooit ging zonder overstrekken en huilen! Kortom, we zijn er beiden super mee geholpen en hebben nu weer een vrolijk en lachend mannetje en een hele blije papa en mama!

Hoofd- en nekpijn door auto-ongeval : "we zijn heel tevreden en kunnen beter functioneren (Frits & Nel Ruiter)

Ten gevolge van een auto-ongeval in Spanje in 1977 had ik bijna iedere dag hoofdpijn en nekpijn. Toen is er hevig gesold met mij, van huisarts naar de therapeut, neuroloog en orthopedist. Van de orthopedist kreeg ik een kraag, maar kon op de duur mijn nek niet goed meer bewegen.

En de klachten gingen niet over.

Ten einde raad kwam ik in 1978 bij de Chiropractor dr. Pierre Claes en daar heb ik nog steeds baat bij. Ook mijn man gaat al van 1981 mee. Iedere 8 weken gaan wij op een “servicebeurt”, zo noemen wij dat.

Wij zijn heel tevreden en kunnen daardoor beter functioneren.

Nogmaals: familie Claes-d’Erckenteel, hartelijk dank.

Enkelpijn : "dank zij haar ben ik verlost van de pijn" (Betty uit Brugge)

2 jaar geleden kwam ik via via in contact met Véronique Claes d'Erckenteel. Ik sukkelde al een jaar met een onverklaarbare pijn aan mijn rechterenkel. Zoals zovelen was ik de verschillende dokters- en kinesistenbezoeken meer dan beu. Tijdens de ergste periode kon ik niet steunen op mijn rechtervoet en diende ik zelfs met krukken te lopen. 3 weken zat ik thuis, ziekteverlof! Als bezige bij geen lachertje. 

Véronique was de eerste die echt de tijd voor me nam en luisterde naar het probleem. Ze had het over een celgeheugen en zo meer. Hoe het ook zij, dank zij haar ben ik verlost van de pijn. Ik geloof ook sterk dat de psyche en het lichaam nauw samenhangen. Ik weet altijd precies wanneer een bezoekje bij Véronique nodig is. Bij haar kom je tot rust en ga je verlost buiten....

Bedankt!

Huilbaby : "ook de mama en papa kunnen terug lachen" (Steve, Silke, Simon en Senne)

Vanaf week 3 begon ons zoontje dag en nacht te krijsen. Hij was ontroostbaar. Op aanraden kinderarts verschillende keren moeten veranderen van voeding tot zelfs opname in het ziekenhuis. Niemand die ons kon helpen en we moesten maar leren omgaan met het feit dat we een huilbaby hadden. Op aanraden van familie zijn we op zoek gegaan naar een chiropractor. Na een zeer goed onthaal, goede uitleg en een eerste behandeling hadden we al direct een ander kindje. Hij is nu 6 weken, heeft 3 behandelingen gehad en slaapt en eet heel goed (slaapt sindsdien ook 8 uur door) en lacht heel veel. Ook de mama en papa kunnen terug lachen. We raden het iedereen aan, het loont de moeite.

Acute hernia met gedeeltelijke verlammingsverschijnselen : "ik hoop nog lang bij jullie te komen..."(Kees)

Ten gevolge van een acute hernia met uitvalverschijnsels op 29-10-2011 die mij compleet velde kwam ik via m,n vrouw in contact met Chiropractie plus(Anne)

Na een paar dagen uitgeteld op bed gelegen te hebben ben ik met een neef meegereden naar Anne in Brussel die mij op die middag een dubbele behandeling gegeven heeft en me zo weer enigzins op de been gebracht heeft.

Daar de afstand naar Brussel groter is dan naar Maldegem werd er afgesproken dat ik voor de vervolg behandelingen contact op zou nemen met haar zus Veronique.

Met haar maakte ik een behandelplan van 2 behandelingen per week voor de rest van 2011 Tijdens deze periode kon ik al na 3 weken m,n werk deels hervatten en dit langzaam opvoeren.

We bleven echter het behandelplan volgen en ik voelde me steeds beter en fitter/sterker worden .

Januari 2012 ben ik dan ook weer met succes voor 100 % aan het werk gegaan .In overleg met Veronique zijn we daarna het aantal behandelingen gaan afbouwen . En nu 2013 zit ik nog maar op 1 behandeling per 2 maanden (en zelfs dit kan voor mijn gevoel nog wel iets langer)

Ik heb op dit moment (augustus 2013) weinig of geen last meer en doe alle voorkomende karweitjes/werkzaamheden van licht tot zwaar zonder probleem .

Ik ben blij dat ik voor deze weg gekozen heb en daarom kan ik iedereen aanbevelen die dit leest om dit team van Chiropractie plus eens te benaderen en te raadplegen in geval van kwalen .(of zomaar dat mag natuurlijk ook ) Mijn ervaring leert (en niet alleen ik maar ook m,n vrouw,en andere familieleden en meer Nederlanders) dat ze bij de chiropractie plus (Belgie) van vele markten thuis zijn of anders gezegd Ze kunnen veel voor je betekenen en /of zelfs goed advies geven in geval dit nodig mocht blijken .

Een andere bijzonderheid wat de chiropractie plus uitstraalt en waarin ze zo uitblinkt is dat alles zo vriendelijk /ongedwongen wordt georganiseerd/geregeld .Niets moet en bijna alles kan .

Ik persoonlijk mag wel zeggen dat er gedurende m,n behandeltraject (en nog steeds) een bijzondere band , vertrouwen en vriendschap is ontstaan (en dit gevoel hebben vele van hun patienten hoor ik dikwijls zeggen).

In mijn geval heb ik dit zeer sterk met Veronique en Nick maar tja hoe kan dit ook anders als je weet wat zij voor mij op allerlei gebied betekent hebben tijdens m,n behandeltraject.

Anne: Jou wilde ik nog zeer hartelijk bedanken voor de snelle hulp ,je advies de spoedbehandelingen in Brussel op 1-11-2011.

Nick: jij ook hartelijk bedankt voor de goede tips, extra hulp , de geleerde oefeningen en niet te vergeten je betrokkenheid en zorg .Ook bedankt voor de opbeurende gesprekjes als het met alles eens wat minder ging of tegenliep .

Last but not least

Veronique: jou wilde ik speciaal heel hartelijk bedanken voor je geduld met me en alles wat je voor me gedaan heb. En ook voor alles wat ik niet genoemd heb .

Chiropractie plus team: ik zou wel 10 bladen vol kunnen vertellen over jullie maar ik ga nu toch eindigen . Verder hoop ik nog lang bij jullie te komen voor de onderhoudsbehandelingen dan wel te verstaan .

Wat betreft de praktijk zou ik zeggen ga zo door volgens mij zitten jullie op de goede weg!