NL   FR

      

Lachen is gezond ook tijdens Halloween

Thalia van Chiropractie Plus lacht graag Het is namelijk zo dat telkens als je lacht je een klein feestje bouwt in jouw hersenen. Het lachen op zich stimuleert het zenuwstelsel, meer bepaald de communicatie tussen je hersenen en je lichaam, en dit is zeer goed voor jouw gezondheid. Eerst en vooral stimuleert lachen het vrijgeven van neuropeptiden die helpen bij het afweren van stress. De “goed-gevoel” neurotransmitters (dopamine, endorfines en serotonine) worden vrijgegegeven wanneer een glimlach op jouw gezicht verschijnt. Dit ontspant niet alleen je lichaam, maar het verlaagt ook je hartslag en bloeddruk.
Endorfines fungeren als natuurlijke pijnstiller, 100% organisch en zonder de mogelijke bijwerkingen van synthetische brouwsels. De serotonine die vrijgegeven werd door te lachen dient als een anti-depressivum en verbetert het humeur. Veel van onze hedendaagse farmaceutische anti-depressiva beïnvloeden de serotoninegehaltes in je hersenen, maar met een lach hoef je je niet druk te maken over negatieve bijwerkingen en heb je geen voorschrift nodig van de dokter.

Welke invloed heeft lachen op jouw lichaam?

Als je lacht dan zie je er effectief beter uit, mensen behandelen je anders. Je wordt gezien als aantrekkelijk, betrouwbaar, ontspannen en oprecht. In het tijdschrift Neuropsychologia werd een artikel gepubliceerd waarin staat dat als je een lachend gezicht ziet, dit jouw orbitofrontale cortex stimuleert. De orbitofrontale cortex is het gedeelte in je hersenen dat zintuiglijke beloningen waarneemt, dit wil zeggen dat, wanneer je iemand ziet die aan het lachen is, je dit aanvoelt als een beloning.

Welke invloed heeft lachen op de mensen rondom jou?

Marine van Chirpractie Plus gekkebektWist je dat jouw glimlach aanstekelijk is? Het gedeelte van je hersenen dat verantwoordelijk is voor je gezichtsuitdrukking wanneer je lacht als je gelukkig bent of wanneer je andermans lach nadoet, bevindt zich in de cingulate cortex (een onbewust automatisch responsgebied van de hersenen). Dus wanneer je naar iemand lacht, is de kans zeer groot dat die persoon niets anders kan dan teruglachen. Wanneer hij dit niet doet maakt hij daartoe een bewuste keuze.
Het komt erop neer dat telkens je naar iemand lacht de hersenen van die persoon hem ertoe aanzetten je een glimlach terug te geven.

Je creëert een symbiotische relatie die jullie beiden in staat stelt goed-gevoel hormonen in je hersenen vrij te geven, beloningscentra te activeren, jullie aantrekkelijker te maken en de kans dat jullie beiden langere en gezondere levens leiden te verhogen.

Je zou zo vaak mogelijk een glimach op je gezicht moeten hebben, dus maak er een prioriteit van je te omringen mensen, plaatsen en dingen die je dag vrolijker maken. Maak een belofte om de vrolijke persoon in je vriendenkring te zijn.  Kijk vaak naar grappige films en verzeker je ervan mensen recht in de ogen te kijken en hen je parelwitte tanden te tonen.  De wereld is gewoon een betere plaats wanneer je glimlacht.