NL   FR

      

Woensdag namiddag : chiropractie dag in Maldegem! Ideaal voor ouders met kinderen !

Baby's kruipen en vallen. Babies beginnen te stappen en vallen. Ze leren fietsen, rennen, skaten, surfen, voetballen, dansen, vliegen... "Vallen en opstaan" hoort bij het leven.

Bij iedere val kan een kleine scheefstand van een wervel/wervels ontstaan die niet steeds door het lichaam zelf wordt gecorrigeerd of kan worden gecorrigeerd. Bovendien hebben veel opgroeiende kinderen een slechte houding door het vele gamen, TV kijken, laptoppen etc...

Eens er een blokkade of scheefstand van de wervelkolom ontstaat zal er "compensatie" ontstaan : andere gedeelten van de wervelkolom zullen hierdoor over-of onderbelast worden. Spieren gaan de "zwakke of scheve plaats" gaan beschermen door zich overmatig te gaan opspannen. Dit kan leiden tot torsie in de wervelkolom en van daaruit tot spanningen op verschillende plaatsen in het lichaam.

Regelmatig je kids laten checken op dergelijke scheefstanden, blokkades raden wij sterk aan. Vandaar dat we nu ook op woensdagnamiddag open zijn, want dan zijn kinderen meestal vrij van school.

Je bent welkom met je kinderen!