NL   FR

      

Chiropractor worden : info en tips

Wie ooit in een dynamische chiropractiepraktijk is binnengestapt zal gevoeld hebben dat chiropractors gedreven, enthousiast en geïnspireerd zijn. Je zal gemerkt hebben dat het beroep van chiropractor speciaal is. De gebruikte technieken zijn redelijk onbekend bij het grote publiek. Ook de behandeltafels zijn heel specifiek. De chiropractor is heel persoonlijk en warm met zijn/haar patiënten. Tevens zul je merken dat ook de patiënten heel enthousiast zijn en je vaak spectaculaire verhalen van verbetering zullen willen vertellen. Als chiropractor valt er veel te geven en te ontvangen : als je veel mensen kan helpen krijg je daarvoor veel dankbaarheid en erkenning terug : de benzine om de motor van de chiropractor draaiende te houden.

 
In zo'n praktijk zal je vaststellen dat de chiropractor zich bescheiden opstelt en zichzelf eerder beschouwt als een professionele facilitator van het genezingsproces. Hij/zij geeft een impuls aan het zenuwstelsel, vaak door correctie van de wervelkolom, om de lichaamseigen intelligentie van iedere patiënt optimaal zijn werk te kunnen laten doen. De chiropractor wordt dan ook als een neuromusculoskeletaal specialist omschreven.

 
Er valt natuurlijk heel wat te leren over het zenuwstelsel, de wervelkolom, de organen etc...kortom over het menselijke lichaam en die intelligentie die dit alles creëert, herstelt en hercreëert.

De volgende twee scholen genieten onze voorkeur omdat ze, volgens ons, de oorspronkelijke authentieke en unieke filosofische visie op chiropractie uitdragen :


- Europa : Barcelona College of Chiropractic : klik hier» voor meer info; 
- de VS   : Life University : klik hier» voor meer info (in 2019 zou Life Rome haar deuren openen).

 Hier alvast een korte videopresentatie van de school te Barcelona !

 


Getuigenissen van studenten, leerkrachten en de schooldirecteur van de Barcelona College of Chiropractic :